Дъщерята на голямата българска режисьорка Ласка Минчева - Вихра е

...
Дъщерята на голямата българска режисьорка Ласка Минчева - Вихра е
Коментари Харесай

Голяма лична трагедия споходи легендарната режисьорка Ласка Минчева

Дъщерята на огромната българска режисьорка Ласка Минчева - Вихра е умряла преди няколко дни. Това заяви в персоналния си профил Иван Тенев, по-известен с прозвището Агент Тенев.

" Напусна ни Вихра, скъпата щерка на Ласка Минчева... Светла и блажена памет! Абе, разотиваме се...Иван /Агент/ Тенев ", написа той.



Десетки сътрудници, близки и другари на Ласка и нейната щерка събираха средства, с цел да могат да оказват помощ на Вихра в битката й с рака, само че тя по този начин и не съумя.

Накрая получи разсейки в гръдния панер, гръбначния дирек, главата и дробовете, а неотдавна бе претърпяла и инсулт.

Вихра, също като майка си работи само в Българска национална телевизия, години наред е дясната ръка на Иван Гарелов.

Самата Ласка Минчева потърси помощ преди време и призна, че към този момент са на ръба на мизерията и безусловно се постанова да търси пари, с цел да храни болната си щерка. Независимо, че с Ласка Минчева бяха свързани най-хубавите формати като " Мелодия на годината ", " Златният Орфей ", а след 90-те - грандиозните концерти на " Планета " в НДК, тя и щерка й живеят в последните години в цялостна бедност. Легендарната режисьорка се пенсионира с едвам 219 лв. пенсия.

Близките на Вихра се надяваха, че ще съумеят да съберат пари, с цел да могат да платят с тях лекуване със " Син скорпион " в Куба.

51-годишната Вихра бе от екипа на тогавашното тв предаване " Ку-ку " Тя бе и индивидът зад кадър и до Иван Гарелов - уредник на съвсем цялата журналистика на Българска национална телевизия в оня интервал. Хората, които я познаваха, я разказват като слънчева, дейна и лъчезарна, обичаща, подготвена да разтвори сърцето си и да помогне на всеки.

БЛИЦ ИЗКАЗВА СЪБОЛЕЗНОВАНИЯТА СИ НА БЛИЗКИТЕ НА ПОЧИНАЛАТА

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР