Дъщерята на бившия банкер Цветан Василев - Радосвета, е атакувала

...
Дъщерята на бившия банкер Цветан Василев - Радосвета, е атакувала
Коментари Харесай

Дъщерята на банкера Цветан Василев обжалва ареста си

Дъщерята на някогашния банкер Цветан Василев - Радосвета, е атакувала в съда прокурорското разпореждане за задържането й до 72 часа, издадено предходната седмица.

Банкерската щерка е в Лондон и против нея има издадена и европейска заповед за арест. Тя е упрекната задочно за пране на 2.6 милиона лв..

Според прокуратурата в годините, когато банкерът получаваше в България купите "Банкер на годината " и "Мистър Икономика ", дъщерята е трябвало да знае, че той прави закононарушения.

Делото още не е разпределено на арбитър и не е планувано, обясниха пред "Сега " от Софийски градски съд. Чака се от прокуратурата да изпратят цялото досъдебно произвеждане против Василева.

То е изтънчено от съда, защото това е общоприетата процедура в такива случаи. След като прокуратурата прати материалите, съдът ще насрочи делото в намерено съвещание.

По същия път преди няколко месеца мина брачната половинка на Василев - Антоанета, която също е упрекната за пране на пари и също е в неопределеност за прокуратурата.

Тогава съдът не се произнесе по жалбата й, като беше признато, че няма по какъв начин да се произнесе по арест, който не се е състоял. По закон концепцията на този 72-часов арест е обвиненият да бъде изправен пред съд, който да реши дали би трябвало да му бъде взета непрекъсната мярка за задържане, или не.

Според прокуратурата Радосвета е изпрала парите с покупката на парцели. А задържането й е подредено, защото не била открита от призовкарите на адреса й в София.

Адвокатът на Василев - Христо Ботев, описа, че една събота призовката й е била подпъхната под вратата на жилището. Това се случило незабавно откакто се разбра, че Василев се пробва да получи отбрана от Съединени американски щати по закона "Магнитски ".

Колега на Ботев отишъл в следствието, с цел да изясни, че няма по какъв начин Василева да се яви в посочения ден и час. Отговорили му, че тогава ще бъде поискано задържането й. Адвокатът чака Василева скоро да бъде оповестена за търсене и от Интерпол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР