Дързък обир на кралски корони и златно кълбо в Швеция,

...
Дързък обир на кралски корони и златно кълбо в Швеция,
Коментари Харесай

Пладнешки обир на кралски корони в Швеция

Дързък грабеж на кралски корони и златно кълбо в Швеция , оповестява Агенция Франс Прес.

Крадци са отмъкнали две кралски корони от XVII век и златно кълбо от шведска катедрала. Обирът е осъществен във вторник. Крадците, които са направили пладнешкия грабеж с моторница, към момента са в неопределеност.

Тяхната идентичност към момента не е открита. Скъпоценностите се търсят на интернационално равнище благодарение на Интерпол, заяви представител на шведската полиция и акцентира, че предметите са " национално богатство " и най-вероятно ще е " доста мъчно да бъдат продадени ".

 Снимка 371386
Източник:

Погребалните златни корони от 1611 година принадлежат на крал Карл IX и кралица Кристина . Те са били изложени на показ в заключен долап в катедралата в град Стренгнес, който е на към 100 километра западно от Стокхолм.

Короната на крал Карл IX е направена от злато и е инкрустирана с кристали и перли, до момента в който короната на Кристина е по-малка и е направена от злато, скъпоценни камъни и перли.

Говорителят на полицията съобщи, че все още не са открили цената на откраднатите скъпоценности с изключение на, че е национално богатство.

Няколко души са видяни да напущат църквата с лодка или с воден скутер след кражбата. Разговаряхме със очевидци, добави представителят.

 Снимка 371385
Източник:

Свидетел описа, че е видял дребна бяла моторница, в която двама мъже са скочили и са изчезнали.

Знаех, че са крадци поради държанието им , добави очевидецът.

Грабежът е станал малко преди обяд във вторник и полицията бързо изпратила хеликоптери, патрулни коли и кучета по следите на крадците, само че досега напъните на управляващите са безплодни, сподели представителят на полицията.

Крадците са застрашени от шест години затвор.

Кражбата е като сцена от игралния филм " Италианска спекулация ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР