Даряваме два апарата за извличане на кръвна плазма - един

...
Даряваме два апарата за извличане на кръвна плазма - един
Коментари Харесай

ГЕРБ дарява апарати за кръвна плазма на центровете по трансфузионна хематология в Плевен и Стара Загора

Даряваме два апарата за добиване на кръвна плазма - един на Центъра по трансфузионна хематология в Стара Загора и един за този в Плевен. Машините са направени от лицензирана немска компания, посочена от българските здравни управляващи. Закупихме ги със 173 хиляди лева от партийната дотация на ГЕРБ по предложение на ръководителя на партията Бойко Борисов.
Това заяви ръководителят на ПГ на ГЕРБ и член на ИК на партията доктор Даниела Дариткова, която дружно с административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов и регионалния координатор на ГЕРБ-София Тодор Кръстев одобриха апаратите.
„ Апаратите са най-ново потомство. Препоръчани са от медицински специалисти. Осигурените от ГЕРБ консумативи за апаратите дават опция от 180 донора да се извлече реконвалесцентна плазма, която от своя страна разрешава на 540 пациенти да получат лечебна доза. За благополучие в цяла България има доста искащи да дарят кръвна плазма. Осигурявайки по един уред и в центровете в Плевен и Стара Загора, се надяваме да реализираме по-голямо покритие в страната. Така всеки искащ ще може да подари.

Знаете, че кръвната плазма може да е животоспасяваща “, посочи доктор Дариткова. Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов благодари на всички членове и симпатизанти на партията, които се отзоваха на апела Изпълнителната комисия на ГЕРБ за даряване на кръвна плазма. Той подсети, че акцията за даряване на кръвна плазма е в продължение на акцията за подкрепяне на работата на медиците на първа линия против вируса. В нея се включиха десетки членове и симпатизанти на ГЕРБ от цялата страна, които станаха доброволци в лечебни заведения и оказаха логистична поддръжка на чиновниците на РЗИ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР