Дървото на живота е все по-купувана висулка и това никак

...
Дървото на живота е все по-купувана висулка и това никак
Коментари Харесай

Дървото на живота в бижутата – тенденция, която няма да излезе от мода

Дървото на живота е все по-купувана висулка и това по никакъв начин не е инцидентно. Освен че е извънредно красиво, то носи и огромна символика. Предлага се най-много в дамски модели, защото стои извънредно нежно.

Каква е символиката на Дървото на живота
Това растение е знак, който се е появявал през вековете в доста културни и религиозни среди, споделят от онлайн магазин Capino.bg. То е толкоз значимо, че можете да прочетете за него в съвсем всяка свята книга или митология. В взаимозависимост от духовните вярвания, цялата му магия е разказана по разнообразни способи. Защо този знак е все по-предпочитано украшение от доста дами?

Значението му съгласно другите вярвания е обвързвано с:

• В Кабала – в Кабала този знак е знак на Вселената. Той въплъщава специфични същества – Сефирот, зародили в зората на основаването на света. Хората би трябвало да пазят тези мистериозни жители на непознати светове.

Дървото на живота, съгласно учението на Кабала, почива на три стълба: воля, правдивост, благосклонност. Всеки от тях има подобаващ набор от сефироти.

Основното качество на централната сефира е състраданието. Осъзнаването е идната единица. Човек би трябвало да се научи да мисли рационално и умерено.

Следните същности са тясно свързани с осъзнаването: благосклонност и правдивост. През целия живот човек се движи сред две крайности: да прави каквото би трябвало или каквото желае. В такива обстановки е значимо да запомните и да действате заслужено.

Следващата същина включва два аспекта по едно и също време: безконечна борба и размисъл. Това значи, че през целия живот човек би трябвало да се бори за своите ползи, с цел да ги пази.

Последната същина е Царството. Това демонстрира на човек, че Бог не е самичък на небето – Неговото царство е на всички места, той следи всички деликатно, нищо не е прикрито от очите му;

• Будизъм – съгласно философията на тази вяра растението е било същинско, наричано още Бодхи. Вярва се, че под него Буда е придобил своето прояснение – един тип избавление. Някои хора носят този знак със себе си тъкмо заради тази причина. Особеността на това растение е, че листата му се олюляват при най-малкия бриз, създавайки илюзията, че е живо. Точно за това, с изключение на всички други символики, то се счита и за знак на сила, както в този, по този начин и в задгробния живот. Друг забавен факт е, че в Индия има планувано смъртно наказване за този, който дръзне да му навреди;

• Значение съгласно Галите – в легендите за келтите всяка страна на света съответствала на лично дърво, а в центъра имало една пета, символизираща връзката сред целия свят. Всяко растение има клони и корени, които, свързани между тях, образуват един кръг. Така галите характеризирали непрекъснатия живот, свързването на небето и земята и доближаването на животни и растения към хората;

• Сред славянските нации – този знак измежду славянските нации означавал сърцето на света. По конструкция символиката не се разграничава от митовете на Скандинавия и нордските нации, като се изключи броя и името на световете. Те са три – Светът на светлината, Светът на Земята и Светът на мрака. Според легендата, горната част на короната съществува надалеч в облаците и Светът на Светлината се назовава Рай. Обитава се от предците на човечеството и боговете, основали всички живи същества. Съответно стъблото символизира Светът на Земята, а корените на растението – Светът на мрака;

• Значение в юдаизма – в юдаизма това растение е белязано от Вселената. При тази религия символиката на короната, стъблото и корените значат благосклонност, тежест и баланс. Всички те са неразривно свързани между тях. Вярва се, че е засадено от Яхве и се намира в центъра на плодородна градина;

• Старозаветната книга на Притчите – съгласно Старозаветната книга на Притчите, такова украшение има чисто алегорично значение – мъдрост, а тя води до благополучие и постоянство;

• Нордската митология – в нордската митология можем да намерим информация, че това растение е един тип вълшебен източник на познание. Много хора, носещи такова украшение, имат вяра в това.

И въпреки да е допустимо да намерите доста информация за този знак, общоприетата интерпретация е, че дървото символизира мъдростта, предавана от индивида. То слага корените си надълбоко в земята, като продължава да пораства високо нагоре, а клоните му се доближават до самото небе. Следователно се разпознава с живот, развиване и самоосъзнание. Короната му символизира мозъка, стволът – тялото, а корените му се свързват с Майката Земя.

За кого е подобаващ амулетът “Дървото на живота ”?
Широкото разпространяване на амулета " Дървото на живота " в доста култури го прави универсално, а това разрешава да се носи съвсем без ограничавания, без значение от религията. Неговата сила е съвместима както с женското, по този начин и с мъжкото начало, както и с силата на детето, носейки мир и добрина на притежателя си във всяка възраст.

Дървото се употребява като персонален или фамилен талисман, подобрявайки атмосферата на къщата и защитавайки всички, които живеят в нея. Мощната му сила е ефикасна за отбрана против вреди и “зло око ”, защитавайки съответен човек или семейство от заболявания и неприятни планове. Талисманът ще помогне на всеки да се отърве от мързела, да придобие мъдрост и връзка с божествените сили на природата.

Защо Дървото на живота е идеалният подарък
Ако нямате хрумвания какво да подарите на своята майка, сестра, другарка или друга близка жена, можете умерено да купите Дървото на живота на колие. По този метод ще отдадете респект на знанието, което тя има и споделя с вас. Говорейки за символиката, сигурно ще бъде прелестно сюрпризирана, тъй като това е подарък с бездънен смисъл и е освен това от просто красиво украшение.

Колие с дърво на живота е знак на развиване, упоритост, вътрешна мощ и житейска мъдрост. Важно е всички дами да знаят неповторимия си капацитет и непрекъснато да се стремят към себереализация. Именно това е и нещото, което излъчва такова колие. Неговата цел е да въодушевява и да връща вярата в силата на носещия го всеки ден. То би трябвало да припомня за вътрешната мощ и да стимулира непрекъснатото разширение на хоризонти.

Определено подобен вид подарък би означавало доста за всеки, който го получи. Ще го откриете в разнообразни вариации – с камъни, изчистено, сребърно, златно и така нататък Неговата цена зависи от материала на направа, само че несъмнено ще зарадвате индивида, който обичате.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР