Дърво смаза колата на 35-годишния Даниел Александров от Триград –

...
Дърво смаза колата на 35-годишния Даниел Александров от Триград –
Коментари Харесай

Бук размаза BMW от Триград

Дърво смаза колата на 35-годишния Даниел Александров от Триград – „ BMW Х6 “ от 2012 година, написа Actualno.com.

Момчето преди година и половина се прибра от Танзания със брачната половинка си Елвира и трите им деца, родени там. В България те се снабдиха с четвърта рожба. Осем години той и брат му Виктор работиха в Танзания, ръководейки сервиз за поддръжка на строителна техника.

Инцидентът е станал нощес, при проливния дъжд, който над територията на Смолянска област не спря в продължение на часове. Автомобилът е бил паркиран тъкмо преди сектора, който пропадна при бедствието през декември месец, и сега е в ремонт. Движението от десетина дни е изцяло спряно и хората паркират транспортните си средства на към четири километра от селото, тъкмо преди свлечения път. Пеш се трансферират до отсрещната страна, където би трябвало да ги изчаква различен автомобил, с цел да се приберат в селото.

„ Снощи сред 10 и 11 часа ми се обадиха мои другари и ми споделиха, че е паднало дърво върху колата ми. Като отидох, видях, че фактически огромен бук е паднал и я е смачкал. Мисля, че от нея повече нищо не става, цялостна вреда е “, описа Даниел.

„ Оставих я покрай строителния обект. Пътят сега е затворен за придвижване. Там я бях паркирал, като всички останали. На разстояние 50-100 метра от пропадналия път. Не знам по какъв начин се е случило навръх моята кола да падне.

Имам застраховка " Гражданска отговорност ", която наподобява нищо няма да покрие. Звънях на застрахователи, на полиция, на " Гражданска отбрана ", в общината. Никой не поема отговорност за вредата. Така остава “, разяснява младият мъж.

Той изясни, че преди да падне, дървото се е пречупило на към метър и половина от корена.

Свлачища и паднали камъни има по пътищата в Смолянска област в резултат на изобилните превалявания, почнали от петък следобяд и траяли през миналата нощ.

Най-засегнати са общините Баните и Рудозем, където се е изляло много количество дъжд, сподели регионалният шеф Емил Хумчев пред БНР.

" В останалите е имало превалявания, на моменти интензивни, само че е прекъсвало и водата се е оттичала. Обаче в Баните и Рудозем нощес са се излели много литри на квадратен метър и там надлежно има малко провали. В Баните е излязла реката на едно място, наводнила е двор и къща, а в Рудозем има информация за поддали подпорни стени, срутени земни маси на пътя, които навреме се почистват. Нямаме информация за затворени пътища, за преливащи язовири. Наблюдават се непрекъснато и язовирите, и реките ", сподели още Хумчев.

По данни на Областното пътно ръководство тази заран се е активизирало свлачище по основния път Смолян - Мадан сред смолянските села Равнища и Търън. Движението се прави в едната лента за придвижване, като пътният сектор е обозначен.

През миналата нощ са паднали камъни по пътя за Пампорово след станцията на Съюза на българските автомобилисти. Рухнала скална маса има и по пътя за община Баните в селата Петково и Оряховец. И по двата сектора се работи. Вече са разчистени провалите край чепеларското село Богутево.

Голям сектор от новия път сред Смолян и Девин е пропаднал още при бедствието през декември, само че и до през днешния ден не е укрепен.

Движението се прави единствено в едната лента и има риск да пропадне цялото платно, защото асфалтът е подкопан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР