Държавното първенство по 3х3 ще се проведе в Северен парк

...
Държавното първенство по 3х3 ще се проведе в Северен парк
Коментари Харесай

Държавното по баскетбол 3х3 ще се проведе в Северен парк на 30 април

Държавното състезание по 3х3 ще се организира в Северен парк на 30 април. Игрищата ще бъдат построени на паркинга на парка. До 9 часа сутринта всички тимове би трябвало да потвърдят поръчката си за присъединяване на място. Мачовете стартират в 10 ч.

При дъжд шампионатът ще бъде изместен в баскетболната зала на стадион „ Локомотив “.

Както е известно, 25 тима се записаха за Държавното състезание по баскетбол на 3х3. Отборите ще бъдат разпределени в 8 групи по 3 тима, а една група, ще е с 4 тима. В групите тимовете ще играят всеки против всеки, като първите два тима от всяка група се класират за 1/8-финалите. Груповата фаза ще се смята за подготовка в шампионата.

Заявки за присъединяване са подали Академик Пловдив с юношеските национали Марио Боянов, Кръстомир Михов и Янис Кикрилис, Балкан Ботевград, Черно море Тича с включените в разширения състав на мъжкия народен тим Мартин Йорданов и Лъчезар Тошков, Рилски състезател, Септември, НСА, Спортни гении, Славия, Вихър Айтос, Миньор 2015 и други

Всички отбори в топ 16 ще получат екипи и награди, както и по 100 лева отплата на разноските си за присъединяване.

Шампионът на България за 2022 година, ще получи право да показва България на квалификациите за Европейско състезание в Констанца (Румъния) 04-05.06.2022 година, както и ще взе участие в интернационален шампионат като част от подготовката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР