Държавното обвинение няма образува дело по сигнала на служебния здравен

...
Държавното обвинение няма образува дело по сигнала на служебния здравен
Коментари Харесай

Борисов няма да бъде разследван за всяване на паника за ваксините

Държавното обвиняване няма образува дело по сигнала на служебния здравен министър Стойчо Кацаров
Софийската градска прокуратура е отказала да образува следствие против някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов по сигнала, подаден против него от Стойчо Кацаров, до момента в който беше длъжностен здравен министър, заяви в. „ Сега “ след инспекция в деловодство на прокуратурата.

Министър Стойчо Кацаров сезира прокуратурата против Борисов в завършек на октомври поради обществените му изказвания, че в България се слагат ваксини с изминал период на валидност. Всяването на суматоха е закононарушение съгласно Наказателен кодекс.

В сигнала до градския прокурор Илияна Кирилова Кацаров изяснява, че думите на Борисов са подправени вести и са действие с висока социална заплаха, защото са направени в разгара на епидемиологична вълна.

Постановлението за отвод да бъде формирано дело е от 23 декември. Говорителката на СГП Десислава Петрова е отказвала да разкрие без разрешение от наблюдаващия прокурор с какви претекстове е предписан отводът да бъде формирано следствие за изказванията на Борисов, написа вестникът.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР