Държавно контролираната компания Saudi Aramco повиши с 20 цента официалната

...
Държавно контролираната компания Saudi Aramco повиши с 20 цента официалната
Коментари Харесай

Саудитска Арабия промени цените на петрола за американския пазар: Bloomberg

Държавно следената компания Saudi Aramco увеличи с 20 цента формалната си продажна цена на суровия нефт, доставян за Съединени американски щати, като в същото време резервира цените за Азия, основния пазар на компанията, съвсем непроменени по отношение на октомври, оповестява Bloomberg.

Същевременно всички публични продажни цени за Северозападна Европа и Средиземноморския район бяха намалени.

Най-големият производител на недопечен нефт в света увеличи цените на междинните и тежките сортове за Азия с 25 цента на барел по отношение на предходния месец и понижи цените на лекия нефт с 10 цента.

Ноемврийската ОСП за арабски лек нефт за Азия беше избрана с награда от 5,85 $ за барел над районния бенчмарк. Търговците, интервюирани от организация " Ерву ", предвидиха покачване от 40 цента в отговор на последните признаци за възобновяване на търсенето на недопечен нефт на един от най-големите пазари и на новия пакет от квоти за експорт на горива, издадени от Китай.

Рязкото покачване би стегнало в допълнение международния пазар на недопечен нефт след решението на ОПЕК+ да понижи задачата за рандеман от идващия месец с два милиона барела дневно. Вашингтон съобщи, че това е " недалновидно " в миг, в който доста страни " не могат да се оправят с нарасналите цени на силата ".

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР