Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън отново увери Европа, че

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън отново увери Европа, че
Коментари Харесай

САЩ: Оставаме верни на ангажимента си към европейските съюзници

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън още веднъж увери Европа, че Съединени американски щати остават напълно ангажирани със сигурността на Стария континент, и по-конкретно, давайки отпор на заканите от Русия, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорейки във вашингтонския мозъчен концерн "Удро Уилсън ", държавният секретар сподели, че Съединени американски щати първи ще отвърнат на каквато и да е офанзива против всеки европейски съдружник според член 5 на Североатлантическия контракт, предусещащ взаимна защита.

Изявлението на първия посланик на Вашингтон имаше за цел да разсее ширещите се опасения, че администрацията на президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила се отдръпва от Алианса, настоявайки неговите европейски страни членки да усилят разноските си за защита, отбелязва АП.

Тилърсън бе мощно сериозен към Русия. Той уточни, че нейните военни интервенции в Грузия (2008 г.) и Украйна (2014 г.), както и намесите й в изборите и политиката в европейските страни, са неприемливи и недостойни за виновен член на интернационалната общественост.

Съединени американски щати не виждат никаква роля за настоящия сирийски президент Башар Асад в бъдещото ръководство на арабската страна, сподели също Тилърсън. Той прикани Европейски Съюз и Англия да се схванат бързо и без непотребни разправии в договарянията си за Брекзит.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР