Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обяви, че операцията на

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обяви, че операцията на
Коментари Харесай

САЩ мъмрят Турция, че операцията ѝ в Сирия пречи на борбата срещу ДАЕШ

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън разгласи, че интервенцията на Турция против силите на сирийските кюрди в Северозападна Сирия е " отвлякла " вниманието от по-голямата съдружна война против ДАЕШ ( " Ислямска страна " ).

" Тя се отвлече от нашата битка за победа над " Ислямска страна " в Източна Сирия ", посочи Тилърсън за продължаващите офанзиви на подкрепяните от Съединени американски щати сирийски кюрдски милиции за пречистване на оставащите джобове на терористите.

" Силите се отклониха оттова към Африн ", акцентира американският първи посланик.

 Ердоган зове Съединени американски щати да спрат с
Ердоган зове Съединени американски щати да спрат с " този спектакъл с ДАЕШ в Сирия "

" Време е за рухване на маските "

Турция неколкократно прикани Съединени американски щати да престанат да работят с кюрдските " Отряди за отбрана на народа ", които тя преглежда като продължение на Кюрдската работническа партия (ПКК).

В неделя Анкара заплаши да разшири интервенцията си против " Отрядите за отбрана на народа " на изток от река Ефрат, предупреждавайки, че американските бойци рискуват да бъдат ударени в региона , в случай че носят вражеска униформа.

Тилърсън съобщи, че ще бъде в Анкара по-късно тази седмица, с цел да дефинира дейностите оттук насетне с турските си сътрудници.

" Обсъждаме с нашите натовски съдружници Турция ", уточни той пред публицисти в Кувейт, допълвайки: " Смятаме, че е значимо те да са наясно с резултата, който интервенцията оказва върху главната ни задача, която е успеха над ДАЕШ. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР