Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви вчера, че Вашингтон

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви вчера, че Вашингтон
Коментари Харесай

САЩ приканиха Китай да спре милитаризирането на Южнокитайско море

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо съобщи през вчерашния ден, че Вашингтон желае тясно съдействие с Пекин по проблема Северна Корея и по други въпроси, само че към момента е угрижен във връзка китайската военна агресия в Южнокитайско море и за религиозните свободи в Китай, предадоха Ройтерс и АП.

Не конференцията след срещата си Помпейо членът на Политбюрото на ККП Ян Цзечъ удостовери, че неговата страна желае да работи със Съединени американски щати без борби и ще продължи промените. Той прикани Съединени американски щати да престанат да пращат военни кораби и самолети наоколо до островите, за чийто суверенитет Пекин претендира.

В американско-китайските диалози, които са годишният двустранен разговор по въпроси на дипломацията и сигурността, участваха шефът на Пентагона Джим Матис и китайският министър на националната защита Вей Фънхъ. Пратениците на Китай не пропуснаха опцията да заявят, че комерсиалната война сред двете най-големи стопански системи в света носи вреди и за двете страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР