Държавният секретар на САЩ Майк Помпео обвини Комунистическата партия на

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео обвини Комунистическата партия на
Коментари Харесай

Помпео: Компартията на Китай не извести навреме за вируса

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео упрекна Комунистическата партия на Китай, че не е предизвестила света за ковид задоволително рано, написа вестник „ Билд “.

“Те не предоставиха информацията в точния момент. За страдание е по този начин ”, сподели Помпео в изявление за немското издание.

Попитан дали Китай би трябвало да бъдат държани виновни за пандемията, американецът споделя, че “има потребност от повече от един спор ” по тази тематика, като разискването й би трябвало да бъде в интернационален мащаб.

“Сигурен съм, че ще пристигна време, в което на отговорните ще бъде потърсена отговорност. Но сега най-важното е да се концентрираме върху сегашната задача – да рестартираме международната стопанска система. Ще има задоволително време за търсене на виновността ”, споделя Помпео.

Държавният секретар на Съединени американски щати още един път отхвърли обвиняването, което преди няколко дни насочи Германия, че Съединени американски щати са конфискували защитни дрехи и маски, от които немските лекари са се нуждаели.

“Това не е първият път, в който виждаме подправена информация в медиите. Със сигурност час от нея е била по нехайство, допускам някои чиновници не са били осведомени. Но част от нея беше умишлена дезинформация ”, твърди Помпео за изявленията, че американците са се възползвали от правила от времето на Втората международна война, с цел да изземат оборудването.

Държавният секретар назова канцлерът Ангела Меркел “страхотен сътрудник ” и сподели, че Съединени американски щати постоянно споделят с нея в сегашните времена на рецесия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР