Държавният секретар на САЩ Антони Блинкен предупреди, че Израел не

...
Държавният секретар на САЩ Антони Блинкен предупреди, че Израел не
Коментари Харесай

САЩ предупреждават Израел да не окупира отново Газа след войната

Държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен предизвести, че Израел не може да окупира още веднъж Газа след края на войната с Хамас.

Г-н Блинкен също настоя, че Хамас не може да продължи да ръководи там, защото рискува да повтори офанзивите от 7 октомври.

Той сподели, че не би трябвало да има наложително разселване, обсада или понижаване на територията и че основаната на Западния бряг палестинска власт би трябвало да ръководи.

Премиерът Бенямин Нетаняху сподели Израел ще носи " цялостната отговорност за сигурността " за Газа за неопределен срок.

Той не посочи какво ще докара до това, когато направи коментара в телевизионно изявление в понеделник, само че почитан израелски чиновник сподели пред кореспонденти във Вашингтон във вторник, че Израел няма желание да окупира още веднъж Газа или да я управлява за „ дълго време “.

Израел бомбардира територията за един месец и стартира огромна наземна атака преди повече от седмица за да унищожи Хамас, който той, Съединени американски щати и други западни сили считат за терористична организация.

Войната стартира след невиждано презгранично нахлуване против Южен Израел от Хамас на 7 октомври, при което 1400 души бяха убити, а други 240 взети за заложници.

Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа споделя, че повече от 10 500 души са били убити на територията от този момент, до момента в който Организация на обединените нации предизвестява, че „ разрастващата се злополука “ прави филантропичното преустановяване на огъня още по-спешно.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР