Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се изказа изключително критично

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се изказа изключително критично
Коментари Харесай

Антъни Блинкен: Връщането на Крим на Украйна е голяма грешка! (Ще признае ли САЩ и за взрива на Северен поток?)

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се изрече извънредно сериозно във връзка връщането на Крим на Украйна. Според него полуострова към този момент би трябвало да остане част от Русия. В противоположен случай спорът може да се трансформира в доста по-сериозен в сравнение с до момента.

 

" Не мисля, че в този момент е моментът Киев да пробва да си върне Крим. По-добре да се съсредоточат върху запазването на столицата. Ясно е, че Русия вижда Крим като част от личната си територия. Опитите за завладяване на полуострова може да доведат до непредвидими последствия. Но ние можем единствено да изразим мнение, Украйна взема решение ", съобщи той след среща с висши военни.

Блинкен остава запазен за връщането на Крим и заради обстоятелството, че единствено преди дни беше разкрито кой стои зад гърмежите на Северен поток. Американският журналист Сиймор Херш разгласява предходната седмица репортаж, съгласно който Съединени американски щати са поставили експлозивите на дъното на Балтийско море, а по-късно норвежки военни са ги взривили, унищожавайки газопровода Северен поток.

 

Разкритията провокираха сериозен трус в Азия, само че западната преса изненадващо замълча и не разкри и дума за абсурда. Очевидно терзанията от разкриването на дейностите на Пентагона върху Северен поток ще се одобри от Русия като директна интервенция на Вашингтон във войната. А даже от другата страна на Атлантика не желаят да си имат проблеми с Москва. Затова и Крим сега е в ролята на моркова, който има за цел да успокои така и така раздразнената съветска мечка. Преди да е прегазила Украйна и да се е насочила към действителния си съперник в Белия дом, който изобщо не е сигурен, че ще може изобщо да й се опълчи, даже и с цялата си мощност...

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР