Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви днес, че Вашингтон

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви днес, че Вашингтон
Коментари Харесай

САЩ заплашиха тези, които се изкушат да разширят конфликта в Близкия изток

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи през днешния ден, че Вашингтон вижда капацитет за изостряне на спора в Близкия изток вследствие на дейностите на Иран и съдружниците му в района, съобщи Ройтерс.

Съединените щати не търсят ескалация , сподели Блинкън пред телевизия " Ен Би Си нюз ". Той добави, че Вашингтон се надява палестинското ислямистко придвижване " Хамас " да освободи още заложници .

Опасност от ожесточаване на спора, в частност посредством усилване на нападенията против американски военни и жители, видя и министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.

" Има заплаха от доста усилване на нападенията против нашите военнослужещи и жители в целия район ", сподели той в предаването " Тази седмица " (This Week) на телевизия Ей Би Си.

Остин предизвести в същото изявление, че Съединени американски щати " няма да се поколебаят " да употребяват военна мощ против всяка организация или страна, която се изкуши да разшири близкоизточния спор сред Израел и " Хамас " , съобщи Франс прес.

" Нашият съвет към тези, които биха се пробвали да разширят спора, е: " не го правете ". Запазваме си правото да се защитим и няма да се поколебаем да предприемем съответните дейности " , съобщи шефът на Пентагона.

Той сподели това единствено няколко часа откакто министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи, че страната ще ускори военното си наличие в района предвид на " ескалацията напоследък от страна на Иран и обвързваните с него сили ".

По-рано външният министър на Иран предизвести Израел и Съединени американски щати, че Близкият изток рискува да излезе отвън надзор вследствие на войната на Израел против " Хамас ".

" Предупреждавам Съединени американски щати и техните проксита (Израел), че в случай че не спрат неотложно закононарушенията против човечеството и геноцида в Газа, всичко е допустимо във всеки един миг и районът ще излезе отвън надзор ", акцентира Хосеин Амир-Абдолахян сподели на взаимна конференция в Техеран с южноафриканския си сътрудник Наледи Пандор.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР