Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че освобождаването на

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че освобождаването на
Коментари Харесай

Иран пуска 6-има US затворници срещу $6 млрд.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че освобождението на петима американци от ирански затвор е " позитивна стъпка " и начало на развой, който съгласно него ще докара до тяхното завръщане в Съединените щати, съобщи Ройтерс.

Блинкън съобщи пред кореспонденти, че Държавният департамент е разговарял с петимата американци в четвъртък и че не знае за други американци, които към момента са арестувани в Иран.

Иран трансферира петима американски пандизчии от ирански генезис под домакински арест като стъпка към съглашение за окончателното им освобождение.

В подмяна на жеста си Техеран ще получи 6 милиарда $ свои активи, които ще бъдат размразени от Южна Корея.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР