Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че е предупредил

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че е предупредил
Коментари Харесай

Блинкън е загрижен заради китайския шпионаж

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че е предизвестил китайските водачи за дълбоката угриженост на Вашингтон по отношение на отчетите за чувствителни интервенции на Пекин в Куба, съобщи Агенция Франс Прес.

" Да, доста ясно заявих, че ще имаме дълбока угриженост по отношение на разследващите или военните действия на КНР (Китайската национална република) в Куба ", съобщи висшият американски посланик.

" Това е нещо, което ще следим доста, доста деликатно, и бяхме доста ясни по този въпрос ", добави той.

Държавният секретар също по този начин акцентира, че страната ще пази своите ползи и своята земя.

Разпространението на китайското въздействие - доста по-близо до крайбрежията на Съединени американски щати, при ръководството на Си Дзинпин основава опасения от американска страна.

Вашингтон упреква Пекин, че провежда разследващи интервенции в Куба, близо до югоизточното крайбрежие на Съединени американски щати.

Китай и Куба договарят за основаването на нов взаимен център за военно образование на острова, оповестява " Уолстрийт Джърнъл ".

Блинкън акцентира, че към момента е по-добре да се водят договаряния с Китай и означи " дългогодишните връзки " сред Си и президента Джо Байдън.

" Би било безконтролно да не се ангажираме, безконтролно, тъй като това прави по-вероятна опцията за недоразумения, неправилни калкулации и по този метод за спор ", безапелационен е държавният секретар. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР