Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна в Киев, за

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна в Киев, за
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна в Киев

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън дойде в Киев, с цел да удостовери поддръжката на Вашингтон за Украйна, изправена пред "агресията на Русия ", както и с цел да упорства за старания в битката с корупцията, оповестиха международните организации.

Блинкън, който е първият почитан американски представител, навестяващ Украйна след встъпването на Джо Байдън в служба като президент на Съединени американски щати, кацна в Киев малко след среднощ. Утре той ще се срещне с украинския външен министър Дмитро Кулеба, с премиера Денис Шмигал и с президента Володимир Зеленски.

Държавният департамент съобщи пред визитата, че Блинкън ще удостовери в Киев "непоколебимата поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, изправена пред експанзията на Русия ". Той също по този начин ще упорства за институционална промяна и ограничения за битка с корупцията в Украйна.

Блинкън е придружаван от Виктория Нюланд, която предходната седмица беше одобрена от Сената на американския Конгрес за заместник-държавен секретар по политическите въпроси.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР