Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън изрази надеждата си, че

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън изрази надеждата си, че
Коментари Харесай

Антъни Блинкън изрази надежда за повече американски инвестиции в Нигерия

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън изрази вярата си, че ще има повече американски вложения в Нигерия, съобщи Агенция Франс Прес.

Същевременно той прикани Нигерия да подсигурява опцията на вложителите да си получат назад средствата.

Държавният секретар се срещна във вторник с нигерийския президент Бола Тинубу в столица Абуджа, а през вчерашния ден посети икономическата столица Лагос – мегаполис с население от над 20 милиона души. В Лагос Блинкън прегледа комплекс, където са основани компании в областта на осведомителните технологии и откри нов обект, отдаден на американската технология.

Антъни Блинкън увери, че Вашингтон има все по-голям интерес от това да работи с Нигерия, да влага в Нигерия, да основава партньорства с Нигерия.
АФП, представена от Българска телеграфна агенция, означи, че страната е най-многолюдната на Черния континент.

Държавният секретар добави, че " към момента има провокации за превъзмогване, с цел да е несъмнено, че бизнес климатът е допустимо най-приветлив ".

Блинкън сподели още, че е разискал с нигерийските водачи разнообразни въпроси, " измежду които опцията за връщане назад на капитали и битката за изкоренявана на корупцията, която е непрекъснато предизвикателство ".

Чуждестранните компании, които имат бизнес в Нигерия, са задължени да желаят позволение от нигерийската централна банка, когато се постанова връщане на средства назад в страните, в които са основани.

Освен това задграничните авиационни компании, които участват в Нигерия, се оплакват от тромавост при гарантирането на достъп до милиони долари блокирани активи.

Резервите в задгранична валута, с които разполага Нигерия, понижиха напоследък поради спада в цената на петрола на международния пазар и поради намаляването на националното произвеждане.

Следващата спирка на Антъни Блинкън е Ангола.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР