Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън е казал на

...
Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън е казал на
Коментари Харесай

САЩ желаят да отворят отново генерално консулство в Йерусалим

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън е споделил на израелския министър председател Бенямин Нетаняху на срещата им във вторник, че Съединени американски щати желаят да отворят допустимо най-скоро генерално консулство в Йерусалим, заяви новинарската онлайн организация Axios, базирайки се на анонимни израелски чиновници.

Агенцията също по този начин заяви, че Нетаняху е изразил запаси във връзка с предлагането, като е отбелязал, че избира консулството да остане част от посолството на Съединени американски щати в Йерусалим, вместо да бъде самостоятелна дипломатическа задача.

Друг източник твърди, че Държавният департамент е считал, че е " летял на сляпо " без консулство по време на рецесията в Газа.

Според израелските източници на Axios, заместник-помощник секретарят по израелско-палестинските въпроси на Съединени американски щати Хади Амр е повдигнал въпроса за консулството предходната седмица, до момента в който е изпълнявал функционалността на делегат на Блинкън в офиса на Нетаняху и външното министерство, и е получил " неангажиращ " отговор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР