Държавният секретар Антъни Блинкен заяви, че Съединените щати ще анализират

...
Държавният секретар Антъни Блинкен заяви, че Съединените щати ще анализират
Коментари Харесай

Блинкен: САЩ подкрепят Европа след течовете на газ от Северен поток”

Държавният секретар Антъни Блинкен съобщи, че Съединените щати ще проучват известията, съгласно които течовете в Балтийско море са " резултат от офанзива или някакъв тип бойкот ".

" Ако това се удостовери, това явно няма да е в полза на никого ", съобщи Блинкен пред кореспонденти.

" Това, което е от решаващо значение, е, че ние работим ден след ден, както в кратковременен, по този начин и в дълготраен проект, с цел да се оправим с енергийната сигурност на Европа и, в този смисъл, на целия свят ".

Той акцентира напъните на Съединени американски щати да усилят доставките на полутечен природен газ след нахлуването на Москва в Украйна, до момента в който съдружниците на Вашингтон - изключително Германия, се пробват да понижат зависимостта си от съветската сила.

По-късно съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан заяви в Туитър, че е разговарял със своя датски сътрудник по отношение на очевидния бойкот на газопроводите " Северен поток ".

" Съединени американски щати поддържат напъните за следствие и ще продължим работата си за гарантиране на енергийната сигурност на Европа ", добави той.

Украйна упрекна Русия, че е предизвикала течовете по газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ", като съобщи, че хипотетичните дейности не съставляват " нищо повече от терористична офанзива "./БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР