Държавният глава Румен Радев ще присъства утре, 3 юни, на

...
Държавният глава Румен Радев ще присъства утре, 3 юни, на
Коментари Харесай

Румен Радев ще присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Ердоган

Държавният глава Румен Радев ще участва на следващия ден, 3 юни, на церемонията по встъпване в служба на Реджеп Тайип Ердоган, който беше избран отново за президент на Република Турция на 28 май, оповестиха от прессекретариата на българския държавен глава. Церемонията ще се организира в президентския комплекс " Бештепе " в Анкара и ще стартира в 17 часа, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Ердоган ще постави клетва за още пет години отпред на Турция в наличието на 20 държавни глави и 40 министри от други страни.  

Ердоган завоюва балотажа на президентските избори с 52,18 % от гласовете против претендента на опозицията Кемал Кълъчдароглу, а Републиканският алианс към неговата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) получи устойчиво болшинство в Народното събрание. Това ще бъде трети мандат на Реджеп Тайип Ердоган на президентския пост, само че втори след въвеждането на президентската система на ръководство в Турция. Преди това Ердоган бе избиран за президент на избори през 2014 и 2018 година Преди да стане държавен глава Ердоган бе министър председател на Турция в продължение на над 11 години.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР