Държавният глава Румен Радев провежда консултации с представители на ПГ

...
Държавният глава Румен Радев провежда консултации с представители на ПГ
Коментари Харесай

Радев пред ПП: Съгласен съм, че не може да има правителство на всяка цена

Държавният глава Румен Радев организира съвещания с представители на ПГ на " Продължаваме Промяната ”.

Съгласно Конституцията, президентът организира съвещания с представителите на парламентарните групи в новоизбрания 48-и парламент.

" Отново гласоподавателите не заложиха на една политическа мощ и това очевидно е знак към всички политически партии в 48-ото Народно заседание, че е необходим разговор, нужни са старания за намиране на решения. Аз изцяло съм склонен с вашата теза, че не може да има държавно управление непременно - рожба на подмолни и безпринципни сделки. В същото време ще държа да има градивен, открит и ефикасен разговор. Ще държа да изчерпим до дъно всички вероятни варианти за сформиране на държавно управление ", съобщи Румен Радев, президент на Република България.

Президентът попита представителите на Политическа партия към какви хрумвания биха търсили обединяване и поддръжка от кого, в случай че се стигне до втори мандат, който естествено ще отиде при тях.

Ще бъдем водени напълно от два правилото във взимането на решения, отговори съпредсеателят на Политическа партия Кирил Петков:

" Първият е да можем да решим оптимално огромен брой действителни проблеми на българския народ и там сме декларирали 16 политики в четири сфери - удължение подпомагането на българските фамилии. Виждаме като голяма значимост повдигането на минималата работна заплата, тъй като това са фамилиите, които са най уязвими от инфлацията. Продължаваме с политиката за подкрепяне на пенсионерите, данъчни облекчения за младите фамилии, имаме и много сериозна стратегия за бизнеса ".

Петков съобщи, че Политическа партия ще създадат всичко, което зависи от тях, с цел да се одобряват законите по Плана за възобновяване и резистентност, ще продължат и за правенето на антикорупционен закон и правосъдна промяна. Заяви обаче, че няма да поддържат първия мандат на ГЕРБ:

" Вторият принцип, който ще спзваме, е правилото на спазването на обещанията. Българският народ би трябвало да чака от всички политици обещанията им да не се обръщат след избори, ето за какво за първия мандат ние заявяваме нашата подготвеност да приказваме с мандатоносителя за тези 16 политики, само че да не подкрепим техния първи мандат, тъй като това би било измятане от обещанията, които дадохме на над половин милион българи ", сподели още Петков.

Първите съвещания към този момент бяха извършени предходната седмица с представителите на първата по бройка парламентарна група – тази на ГЕРБ-СДС.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР