Държавният глава Румен Радев отказа да отговори дали ще свика

...
Държавният глава Румен Радев отказа да отговори дали ще свика
Коментари Харесай

Радев мълчи за КСНС, по закон трябва да го свиква на всеки 3 месеца

Държавният глава Румен Радев отхвърли да отговори дали ще свика съвещание на Консултативния съвет по национална сигурност поради рецесията в Близкия изток. По-рано тази седмица той организира консултативна среща по тематиката, на нея обаче демонстративно не бяха поканени водачите на парламентарно показаните партии.

По закон КСНС разисква въпроси и изготвя мнения и оферти свързани с политиката за националната сигурност, гарантирането на гражданския мир, публичния ред и правата и ползите на българските жители и дейностите при пораждане на заплаха за националната сигурност. Цел на Консултативния съвет е постигането на политическо единодушие и единодушие по предпочитани тематики на сигурността и защитата на страната.

Заседанията на КСНС са постоянни и изключителни, като постоянните съвещания се организират минимум веднъж на три месеца, а изключителните - по решение на президента на Републиката . Действащият президент Радев обаче изрично отхвърля да привиква съвещанията.

Той посочи нуждата армията ни да се въоръжи с евтини, само че модерни технологии.

„ Ескалацията на военните дейности в Израел съдържа голям капацитет от световна дестабилизация и води до невиждана по мащабите си филантропична рецесия. Очакваме и двете страни да осъзнават своята отговорност към мира, сигурността и живота на хиляди хора във взривоопасния район на Близкия изток “, съобщи пред публицистите българският президент след гала във Военно-медицинската академия в София.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР