Държавният глава Румен Радев определи председателя на Сметната палата Димитър

...
Държавният глава Румен Радев определи председателя на Сметната палата Димитър
Коментари Харесай

Председателят на Сметната палата Д. Главчев е новият служебен премиер!

Държавният глава Румен Радев дефинира ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев за претендент за длъжностен министър-председател, оповестиха от " Дондуков " 2.

Още през днешния ден, 30 март, президентът ще разпореди на претендента за длъжностен министър председател да предложи състав на служебно държавно управление.

Президентът взе това решение откакто поредно в границите на два дни беседва с всички лица, които могат да заемат поста съгласно последните промени в Конституцията.

Държавният глава се срещна с ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, с шефа на Българска народна банка Димитър Радев и подуправителите Петър Чобанов, Радослав Миленков и Андрей Гюров, както и с ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев и неговите двама заместници Тошко Тодоров и Горица Грънчарова-Кожарева.

Жената, която сложи Радев в шах, огласи за какво хвърли изненадващо оставка!

В листата с евентуалните претенденти беше и омбудсманът Диана Ковачева, която разгласи, че следва да подава своята оставка пред Народното събрание, защото скоро ще постави клетва като арбитър в Съда по правата на индивида в Страсбург.

След решението на президента, по Конституция служебният министър председател би трябвало да предложи състав и конструкция на служебното държавно управление, което ще бъде назначено от президента. След това би трябвало да бъдат планувани нови парламентарни избори в двумесечен период.

Основна задача на служебното държавно управление е да провежда почтени и свободни избори, гласи член 99 от главния закон.

В петък депутатите одобриха в незабавен порядък, че назначеният за длъжностен министър председател употребява неплатен отпуск от досегашната си служба по време на своя мандат.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР