Държавният глава Румен Радев и президентът на Полша Анджей Дуда

...
Държавният глава Румен Радев и президентът на Полша Анджей Дуда
Коментари Харесай

Радев и Дуда искат международна подкрепа за Източна Европа заради бежанците от Украйна

Държавният глава Румен Радев и президентът на Полша Анджей Дуда организираха телефонен диалог с фокус върху произлизащите от войната в Украйна опасности пред нашия район и милионите хора, търсещи избавление от спора. Според Радев и Дуда възходящият брой на бежанците от войната в Украйна изисква непрекъснат разговор и съгласуване на напъните на страните от Източна Европа за справяне с миграционния напън в район а, оповестиха от президентството.
 Премиерите на Полша, Словения и Чехия дойдоха в Киев
Премиерите на Полша, Словения и Чехия дойдоха в Киев

Моравецки: Трябва да спрем нещастието, тази война е поради нечовечен тиранин

Почти 2 милиона души към този момент са потърсили леговище в Полша от началото на военните дейности, а десетки хиляди други украински жители са на територията на прилежащите страни. Затова страните от Източна Европа чакат своевременна интернационална поддръжка за подхванатите старания за тяхното настаняване, обезпечаване с храна и лекарства, обучение.

Р адев насочи покана към полския си сътрудник да посети страната ни в околните дни за следващо задълбочаване на разговора на най-високо ниво, двустранното партньорство в области от съвместен интерес и съдействието в областта на защитата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР