Държавният глава посочи, че назначаването на ръководството на органа за

...
Държавният глава посочи, че назначаването на ръководството на органа за
Коментари Харесай

Румен Радев Отсече Категорично! Мнозина Се Разтрепериха! Трябва Да Има Безкомпромисно Преследване На

Държавният глава уточни, че назначението на управлението на органа за битка с корупцията не е самоцел.

„ Бих приел да назначавам това управление, единствено в случай, че органът има ясно изразени проверяващи функционалности и потенциал да ги упражнява “, съобщи Радев.

По думите му като цяло тематиката за антикорупционното законодателство е конфликтна.

„ Моята роля като възглавяващ този съвет не е да диря някакво механично обединяване в два проектозакона, а по-скоро да диря обединяване към правила и насоки, които да са в полза на обществото.

Иначе философията на ръководещите залага на предварителната защита и на пасивни форми за битка с корупцията. В претекстовете, в които този закон се внася ясно е записано, че държавната политика по противопоставяне на корупцията няма за цел отмъщение, а възобновяване на справедливостта в обществото “, разяснява той.

По думите му там е записано, че с отнемането на противозаконното добитото имущество това ще се случи без значение от наказателното гонене.

Президентът уточни, че това свежда корупцията до някаква игра. „ Отнемането на нелегално добито имущество е наложително, само че безусловно не задоволително изискване, в случай че желаеме да имаме успеваемост в тази битка.

Ако залагаме на предварителната защита това не е решение. Корупцията в нас не е проблем на бъдеще време. За да има ефикасна битка с корупцията би трябвало да има гонене на настоящи и някогашни корупционни действия. Не можем да разчитаме на признания в имуществени заявления “, сподели президента.

Според него това няма по какъв начин да разкрие моделите, схемите и гейтовете. „ Слагам акцента на всеобхватни, ефикасни ограничения за битка с корупцията. Тук би трябвало да има и предварителна защита и следствие “, добави Румен Радев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР