Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски се срещна с полския

...
Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски се срещна с полския
Коментари Харесай

Зеленски: В първите дни на войната Полша отвори вратите си, нямаше граници между нас

Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски се срещна с полския си сътрудник Анджей Дуда във Варшава и благодари на прилежащата страна за помощта, която оказва на Киев от началото на войната. Особено в първите дни на войната Полша " отвори вратите си и сред нас нямаше граници “ , акцентира Зеленски на срещата с Дуда, цитира думите му немският вестник Die Zeit.

Той благодари освен за доставките на полско оръжие, само че и за приемането на към 1,6 милиона украински бежанци от войната. " Можете да се чувствате като вкъщи си с помощта на хората в Полша, а не просто да сте посетители “ , означи украинският президент. За в бъдеще той се надява на продължение на положителните връзки сред страните, да няма " към този момент граници в политически, стопански и - изключително значимо - в исторически проект ".



" Среща на съседи, среща на съдружници, среща на сътрудници, среща на другари. В името на нашите народи и за тяхното бъдеще “, написа Зеленски в обществената мрежа Фейсбук.



Посещението се разграничава от предходните задгранични пътувания на Зеленски след началото на войната: то е първото оповестено авансово и с присъединяване на първата дама на Украйна Олена Зеленска .

Visiting Poland is like visiting dear friends. Not only because of our common values, but also because of our desire to preserve lives. Together with my colleague Agata Kornhauser-Duda, we had a meeting with
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР