Държавният глава на Франция Еманюел Макрон отвори вратата на Русия

...
Държавният глава на Франция Еманюел Макрон отвори вратата на Русия
Коментари Харесай

Новият лидер на ЕК смята, че Макрон е отворил вратата на Русия към Западните Балкани

Държавният глава на Франция Еманюел Макрон отвори вратата на Русия към Западните Балкани след блокирането на договарянията за участие в Европейския съюз за Албания и Северна Македония. Това предизвести новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, предава косовската RTK, представена от организация " Фокус ".
Новоизбраният ръководител на EK обърна внимание на водачите на Блока да стартират договаряния за участие неотложно. Фон дер Лайен твърди, че Русия или Китай могат да запълнят тази празнина, в случай че Европейски Съюз не се утвърди в района. Припомняме, че предишния месец президентът на Франция Еманюел Макрон блокира процеса на договаряния за участие през цялото време на срещата на върха на водачите на Европейския съюз.
В изказване по случай 30 години от рухването на Берлинската стена Урсула фон дер Лайен съобщи, че Европа „ изиска доста от Северна Македония и Албания и те извършиха всичко “.
„ Сега ние би трябвало да застанем зад своите думи и да стартираме договаряния за присъединение “. Съгласно думите на новия ръководител, водачите на Европейски Съюз забавят преспективата за участие за страните от Западните Балкани още от 2003 година. „ Целта в този момент е да се утвърди европейската концепция за мир в района, който преди 20 години беше нарушен от кървясъл случай “, добави Фон дер Лайен.


„ И историята на Европейски Съюз от 1989 година потвърди, че си коства, когато Съюзът ни отвори сърцето си “. Германският политик предизвести, че в случай че Брюксел не предложи европейската вероятност за Западните Балкани, „ други ще запълнят тази празнота - Китай, Русия, Турция или Саудитска Арабия “.
Еманюел Макрон беше единственият водач на Европейски Съюз, който блокира договарянията за Северна Македония и Албания на последната среща на Европейския съвет. Той също съумя да убеди Нидерландия и Дания да блокират договарянията за присъединение на Албания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР