В Обединеното кралство има повече от 940 000 души, които

...
В Обединеното кралство има повече от 940 000 души, които
Коментари Харесай

Обединеното кралство ще получи първия център за музикална терапия за хора, живеещи с деменция

В Обединеното кралство има повече от 940 000 души, които имат деменция, като един на всеки 11 души над 65 години е най-засегнат.

Грижата за хората, живеещи с в Обединеното кралство, коства повече от £34 милиарда всяка година, като Обществото на Алцхаймер споделя, че до 2040 година 1,6 милиона души в Обединеното кралство ще имат деменция.

Дългосрочната цел на планът е да употребява знанията, насъбрани през идващите три години, с цел да проучва по какъв начин музикалната терапия може да понижи потребността от здравни услуги и грижи.

Сю Кларк, районен управител на Обществото на Алцхаймер за услуги в Северозапада, сподели: „ Това е нещо, за което би трябвало да мислим в действителност по друг метод. Това поддържа хората добре и вкъщи и ги държи отвън системата на опазването на здравето и обществените грижи.

„ Става въпрос за това да бъдеш част от нещо, което ще разреши на хората да останат обществено дейни, да останат ангажирани и да не се окажат в дълготрайни грижи, което ще подкрепи системата за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР