Държавният департамент на САЩ в момента разглежда жалбата на Цветан

...
Държавният департамент на САЩ в момента разглежда жалбата на Цветан
Коментари Харесай

Дъщерята на Цветан Василев: Държавният департамент на САЩ разглежда жалбата ни по закона Магнитски

Държавният департамент на Съединени американски щати сега преглежда жалбата на Цветан Василев по закона " Магнитски ". Това заяви дъщерята на Василев - Радосвета, в профила си в Twitter.

" По последна информация на JWI, жалбата на Цветан Василев по закона " Магнитски " се преглежда сега от Държавния департамент. Може да има резултати по-скоро, в сравнение с чакаме ", е написала Радосвета Василева.

По последна информация на JWI, жалбата на Цветан Василев по закона " Магнитски " се преглежда сега от Държавния департамент. Може да има резултати по-скоро, в сравнение с чакаме.
— Radosveta Vassileva (@radosveta_vass) February 7, 2018

Припомняме, че Василев кандидатства за протекция в Съединени американски щати по закона " Магнитски " при започване на август предходната година. Документите му бяха импортирани от американския лобист Джоузеф Огъстин. В жалбата се твърди, че човешките права на Василев са нарушени от депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и от основния прокурор Сотир Цацаров. Близо месец по-късно Пеевски нае американски юристи, с цел да го пазят в процедурата.

Законът " Магнитски " дава право на американското държавно управление да пази хора по целия свят, станали жертва на репресии и нарушавания на правата им поради това, че са разкрили случаи на корупция по върховете. Правителството на Съединени американски щати може да наложи наказания в отбрана на всеки, който подаде сигнал и разкрие случаи на държавна корупция. Сакнциите може да са целеви - против съответни лица, като включват възбрана за влизане на американска територия и, както и ограничение до каквито и да е финансови интервенции, в които са намесени американски банки.

В момента Цветан Василев се намира в Сърбия, там е и щерка му Радосвета. Преди време прокуратурата я упрекна в пране на пари и издаде европейска заповед за арест против нея. Впоследствие тя заяви, че е с мярка за неотклонение, само че не е в ареста в Сърбия.

В България делото " КТБ " против Василев и още 17 души не съумя да започва сполучливо при започване на тази година и бе отсрочено.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР