Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на Румъния на 16

...
Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на Румъния на 16
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на 16 амфибийни щурмови машини на Румъния

Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди продажбата на Румъния на 16 десантни машини и обвързвано с тях съоръжение на приблизителна стойност 120,5 млн. щатски $, заяви Агенцията за съдействие в региона на защитата и сигурността (DSCA).

DSCA, която е част от Министерството на защитата на Съединени американски щати (МО), даде нужното уверение, с което уведомява Конгреса за тази допустима продажба, оповестява „ Румъния инсайдер “.

Предложената продажба ще усъвършенства способността на Румъния да посреща сегашни и бъдещи закани посредством модернизиране и обезпечаване на непрекъсната експедиционна дарба за противопоставяне на районни закани. Румъния няма да има усложнения да интегрира това съоръжение и услуги във въоръжените си сили.

Според прессъобщение на Агенцията за съдействие в региона на защитата и сигурността (DSCA) румънското държавно управление е поискало закупуването на 16 амфибийни щурмови машини, вид за персоналния състав (AAVP-7A1); три амфибийни щурмови машини, вид за командване (AAVC-7Al); две амфибийни щурмови машини, вид за възобновяване (AAVR-7Al); шестнадесет картечници 50-ти диаметър и пет 240,7 мм картечници M62B. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР