Държавният департамент на САЩ обяви визови ограничения за редица китайски

...
Държавният департамент на САЩ обяви визови ограничения за редица китайски
Коментари Харесай

САЩ въведоха визови ограничения за политици от Китай

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи визови ограничавания за редица китайски държавни чиновници и членове на ръководещата Комунистическа партия, написа Ройтерс.

Политиците от Китай са обвинени, че подлагат на репресии изповядващите исляма малцинства в северозападната китайска провинция Синдзян.

Сред глобените е водачът на Комунистическата партия в провинция Синдзян Чън Джънгуо, който е измежду 25-те члена на Политбюро, органа с най-голяма власт в Китай.

Вашингтон разгласи, че няма да популяризира лист със глобените, само че новината за наложените ограничавания докара до спад на акциите на международните тържища.

Търговците считат, че такива ходове доста понижават възможностите Съединени американски щати и Китай да реализират съглашение за преустановяване на комерсиалната война посред им.

“Съединените щати приканват Китай неотложно да приключи акцията за репресии в Синдзян, да освободи самоволно арестуваните и да престане да оказва напън върху китайските мюсюлмани, живеещи зад граница, да се върнат в страната, където ги чака неразбираема орис ”, написа държавният секретар Майк Помпео. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР