Държавният департамент на САЩ обяви награда от 10 милиона долара

...
Държавният департамент на САЩ обяви награда от 10 милиона долара
Коментари Харесай

САЩ обявиха награда от 10 млн. долара за информация за хакерската група DarkSide

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи премия от 10 милиона $ за информация, която би довела до определяне на самоличността или местонахождението на човек или хора с основна управителна позиция в хакерската група DarkSide, оповестява Ройтерс.

Освен това Държавният департамент предлага премия до 5 милиона $ за информация, която може да докара до арест или наказание в която и да било страна на всяко лице, пробвало се да взе участие в хакерска офанзива на DarkSide с искане на откуп, предава Българска телеграфна агенция.

Според ФБР DarkSide е основана в Русия и е виновна за офанзивата през май против тръбопровода Colonial Pipeline, довела до затварянето му за няколко дни, скок в цените на горивата, паническо пазаруване на бензин и дефицита му в щатите от югоизтока на Съединени американски щати.

" С предлагането на премиите Съединените щати показват своята ангажираност към отбраната на жертвите на офанзиви с искане на откуп по света, с цел да не бъдат експлоатирани от киберпрестъпници ", се споделя в известието на департамента. От управата на Colonial Pipeline бяха декларирали, че са платили близо пет милиона $ в биткойни, с цел да придобият още веднъж достъп до системите си. През юни министерството на правораздаването на Съединени американски щати сподели, че към 2,3 млн. $ от откупа са били възобновени.

През юли Държавният департамент разгласи премия от 10 млн. $ за информация, водеща до идентифицирането или локализирането на разположение, което по напътствие или под надзор на непознато държавно управление е взело участие в зловредни хакерски атаки против сериозна инфраструктура в Съединени американски щати, напомни Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР