Държавният департамент на САЩ налага визови ограничения на китайски длъжностни

...
Държавният департамент на САЩ налага визови ограничения на китайски длъжностни
Коментари Харесай

САЩ налагат визови ограничения на китайски длъжностни лица заради Тибет

Държавният департамент на Съединени американски щати постанова визови ограничавания на китайски длъжностни лица по отношение на обвиняванията към Пекин за насилствена асимилация в Тибет. Това се показва в публикувано документално изказване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

„ Държавният департамент подхваща ограничения за налагане на визови ограничавания против длъжностни лица на Китайската национална република за присъединяване им в насилствената асимилация на повече от един милион тибетски деца в публични интернати. Тези насилствени ограничения са ориентирани към премахване на специфичните езикови, културни и религиозни обичаи на Тибет измежду по-младите генерации тибетци “, сподели шефът на американската дипломация. Той не даде доказателства за думите си. Държавният департамент не е разгласил лист на лицата, против които се вкарват ограничавания.

Ръководителят на американското външнополитическо ведомство „ прикани управляващите на КНР да престанат с насилствените дейности по отношение на тибетските деца в държавните интернати и да се откажат от репресивната политика на асимилация както в Тибет, по този начин и в други елементи на КНР “. „ Ние ще продължим да работим с нашите съдружници и сътрудници, с цел да подчертаем тези дейности и да помогнем причинителите да бъдат изправени пред правораздаването “, заключва в обръщението Блинкен. Китайското посолство във Вашингтон се въздържа от коментар към този момент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР