Държавният департамент на САЩ изрази разочарование, че фигури от черния

...
Държавният департамент на САЩ изрази разочарование, че фигури от черния
Коментари Харесай

САЩ: Разочаровани сме, че новото правителство на Сърбия включва санкционирани лица

Държавният департамент на Съединени американски щати изрази отчаяние, че фигури от „ черния лист “ ще бъдат част от новото сръбско държавно управление.

„ Позицията ни за господин Вулин е известна. Той остава под глобите на Съединени американски щати. Ние не играем никаква роля в кадровите решения на сръбското държавно управление. “ - съобщи представител на Държавния департамент пред радио " Гласът на Америка ", във връзка на номинациите на Александър Вулин и Ненад Попович.

Милош Вучевич, предстоящ министър председател на Сърбия и ръководител на Сръбската прогресивна партия (СПП), разгласи на 30 април имената на министрите в кабинета, който ще бъде гласуван през днешния ден.

Вицепремиерът Александър Вулин е един от най-противоречивите сръбски политици, апетитен за индивида на Русия на Балканите.

От 11 юли предходната година Вулин е в листата със наказания на Министерството на финансите на Съединени американски щати за " корупционни и дестабилизиращи дейности ", за пробутване на лични политически стратегии и персонални ползи, в ущърб на мира и стабилността на Западните Балкани.

„ Тези корупционни действия улесняват разпространяването на съветски злонамерени действия в Сърбия и района “, съобщи Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати (OFAC) при налагането на глобите през юли 2023 година

През ноември 2023 година Държавният департамент на Съединени американски щати наложи наказания против Ненад Попович, някогашен министър без портфейл в държавното управление на Сърбия, както и на фирмите, свързани с него.

„ Попович поддържа тесни връзки с Кремъл и употребява своята мрежа от корупционни схеми, с цел да се обогати персонално “, акцентира тогава представителят Матю Милър.

Попович е някогашен заместник-председател на Народното събрание на Сърбия и ръководител на парламентарната група за другарство с Руската федерация. Той е някогашен заместник-председател на Демократическата партия на Сърбия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР