Държавният административен съвет на съобщи, че е сформирано временно правителство

...
Държавният административен съвет на съобщи, че е сформирано временно правителство
Коментари Харесай

Сформираха временно правителство в Мианмар

Държавният административен съвет на заяви, че е образувано краткотрайно държавно управление на страната, заяви организация „ Синхуа “, представена от ТАСС.

Длъжността министър-председател ще бъде поета от военачалник Мин Аунг Хлайн - главнокомандващи армията на Мианмар и водач на хунтата.

По данни на организацията, генералът е направил телевизионно послание, в което е декларирал, че идващите парламентарни избори в страната ще се проведат през втората половина на 2023 година
 Мианмар: и храмовете вземат участие в революцията Мианмар: и храмовете вземат участие в революцията
Сякаш от нищото на един площад в Янгон изникват хиляди хора. Те скандират бойния зов на съпротивата - " Do Aye! " ( " Наш дълг е! " ). Докато...

Военното командване на Мианмар разгласи на 1 февруари, че вкарва. Като причина военните показаха големите фалшификации по време на парламентарните избори през ноември 2020 година

Преди дни Съюзната изборна комисия на Мианмар анулира резултатите от общите избори, което проправя пътя за наложително разформироване на Националната лига за народна власт (НЛД), която си обезпечи безапелационна победа при гласуването през 2020 година, напомня БГНЕС.

През ноември 2020 година военните на Мианмар започнаха следствие на НЛД за изборни измами, обвинявайки някогашната ръководеща партия във подправяне на към 1,3 милиона бюлетини. Отказът на НЛД да разяснява констатациите от следствието по-късно беше употребен от военните, с цел да оправдае въвеждането на изключително състояние и завземането на властта при февруарски прелом.

Превратът провокира месеци на митинги, вследствие на които починаха десетки цивилни, съгласно оценките на правозащитници. Депутати и деятели образуваха Правителство на националното единение в сянка, чиято цел е да консолидира антивоенни деятели.  

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР