Държавните зрелостни изпити след 12-ти клас ще бъдат на 30-ти

...
Държавните зрелостни изпити след 12-ти клас ще бъдат на 30-ти
Коментари Харесай

Министър Вълчев: Няма да има нулева учебна година, макар да има загуби


Държавните зрелостни изпити след 12-ти клас ще бъдат на 30-ти май и на 1-ви юни. Външното оценяване след 7-ми клас ще бъде на 13-ти и на 15-ти юни. Това към този момент е релативно малко изместване във времето. Готови сме и за разновидности, в които отлагането е по-голямо “. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в студиото на „ Неделята на NOVA ".

„ В изпитите няма да има образователен материал, който да не е изучаван от децата. В момента приблизително сме на към 70% от материала. Броим и материала, който се усвоява по време на електронното образование, тъй като то започва дейно за доста огромна част от учениците “, сподели още той.

Няма да има нулева образователна година, съобщи изрично министър Красимир Вълчев.

По думите му това, което е получено като противоположна връзка досега е, че децата учат даже повече, в сравнение с в присъствена форма на образование. „ Разбира се има пропуски. До огромна степен синхронното образование замества образованието в присъствена форма, само че пък не е допустимо за всички деца и то от самото начало “, сподели още той.

„ В края на този месец ще създадем изследване кой до каква степен е съумял да стигне. Ще се съобразим и с тези, които са с най-бавно движение. За тях няма да има материал в изпитите, който не е изучаван “, заяви Вълчев.

"Електронното образование замести дейно часовете. Голяма част от учебните заведения употребяват електронни платформи ", сподели просветителният министър.

"Важно е лятото да има работещи детски градини, тъй като доста огромна част от родителите ще останат без отпуски ", разкри Вълчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР