Държавните и общинските болници са гръбнака на нашето здравеопазване. В

...
Държавните и общинските болници са гръбнака на нашето здравеопазване. В
Коментари Харесай

Проф. д-р Петранка Троянова: Трябва да отдалечим търговията от здравеопазването

Държавните и общинските лечебни заведения са гръбнака на нашето опазване на здравето. В момента всички те са търговски сдружения. За страдание това дава опция да се изкривят някои правила на медицината, трансформирайки я в търговия. Ние бихме желали да отдалечим търговията от опазването на здравето. Това сподели проф. доктор Петранка Троянова, претендент за депутат, втора в листата на „ Българска социалистическа партия за България " за 24 МИР в София.

" Една от ограниченията, които предлагаме и ще работим тя да се случи, е да се анулира комерсиалния статут на университетските, регионалните и общинските лечебни заведения ", изясни претендентът за депутат и добави, че смяната ще е доста сложна.

По думите й " Българска социалистическа партия за България " със своя експертен капацитет, с политическия си опит и с волята си за смяна може да направи нужните промени.

" Затова съм част от партията и ще работя за построяването на едно модерно, солидарно, налично и равнопоставено опазване на здравето ", съобщи тя.

Кандидатът за депутат изясни, че " Българска социалистическа партия за България " ще упорства да се вкара персоналната електронна здравна карта. " Тя ще дава информация както за здравния статус на пациента, по този начин и информация дали той е обезпечен, защото по последни данни 14% от популацията не заплаща здравни вноски. Искаме и медикаментите за децата до 14-годишна възраст да са безвъзмездни ", посочи социалистката.

Проф. Троянова засегна и тематиката с неналичието на личен състав и медицински експерти. " Много от тях са в пенсионна възраст, а младите отпътуват в чужбина. Някои специалности, като анестезиология и реанимация, микробиология, патоанатомия, педиатрия, не се харесват на младите, защото се тежки и сложни. Трябва да върнем достойното възнаграждение на лекарите и медицинския личен състав. Така ще мотивираме младежите да останат и да работят тук ", сподели изтъкнатият доктор.

Тя прикани хората да излязат и да гласоподават на 14 ноември. " Българска социалистическа партия е единствената партия, която има 130-годишна история. Всички други се оказаха планове, основани за несъмнено време, с избрана цел. Като народен представител ще работя за едно налично и съвременно опазване на здравето. Имам с какво да оказа помощ за смяната, която е нужна в опазването на здравето ", съобщи проф. доктор Петранка Троянова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР