Държавническо отношение и професионализъм отличи българското посолство в Южна Корея.

...
Държавническо отношение и професионализъм отличи българското посолство в Южна Корея.
Коментари Харесай

Високопоставена среща в чест на олимпийското ни таекуондо в Корея

Държавническо отношение и професионализъм отличи българското посолство в Южна Корея. Посланикът ни там, Н.Пр. Петър Андонов образува среща на високо равнище в чест на триумфите на родното таекуондо, които то жъне, даже и в родината на олимпийския спорт. Жестът бе и в символ на почитание към ръководителя на БФТ и вицепрезидент на WTE Слави Бинев.

Това се случва единствено седмица след медалите, които страната ни завоюва на университетската таекуондо конкуренция в Корея и ден, след медала и триумфите ни по време най-големия международен таекуондо фестивал - Ханмаданг.

 Снимка 371391
Източник:

В Сеул, Бинев бе посрещнат от управлението на посолството ни в Южна Корея Н.Пр Петър Андонов, консула господин Панко Панов, госпожа Даниела Петрова - завеждаш работа комерсиално и икономическо съдействие в българското посолство в Сеул.

На приема участва и президентът на Световната таекуондо централа доктор О с двама представители на KUKKIWON, както и диспач мастера за Корея в България Мастър Парк. Интересът към българския принос в развиването на олимпийското таекуондо, бе довел на срещата и представители на корейската промишленост, представляващи едни от най-големите корейски компании.

 Снимка 371390
Източник:

Освен триумфите и българските медали, съществена тематика на разискване по време на високопоставената среща бе, идното създаване на европейския таекуондо център в София. През 2017 БФТ и KUKKIWON подписаха съглашение за осъществяване на първия таекуондо център, отвън рамките на Корея, като последващите стъпки към този момент са факт и следва построяването на най-голямата и съвременна спортна база в Европа. Прогнозите са, че реализацията на този план ще направи страната ни " Спортния Брюксел на Европа " и ще сложи България над всичко, изкачвайки я на най-високото ходило на европейската почетна стълба, пишат от БФТ.

Това се случва единствено ден преди старта на Общото заседание на Европейския таекуондо съюз в Барселона, на който Слави Бинев, в качеството си на вицепрезидент на WTE, ще бъде основна фигура във взимането на решенията, по отношение на развиването на таекуондо в Европа.

 Нови медали от олимпийското ни таекуондо в Корея
Нови медали от олимпийското ни таекуондо в Корея

на международния фестивал Hanmadang 2018
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР