Държавни служители които участват в подготовката за президентските избори в

...
Държавни служители които участват в подготовката за президентските избори в
Коментари Харесай

Защо забраняват на руските държавни служители да използват iPhone

Държавни чиновници които вземат участие в подготовката за президентските избори в Русия през 2024 година са били инструктирани от Кремъл да заобикалят потреблението на iPhone. Причината е безпокойство, че устройствата могат да бъдат употребявани от западните разследващи служби, написа вестник Комерсант.

На проведен от Кремъл семинар за чиновници, участващи във вътрешната политика, Сергей Кириенко, който е първи заместник-ръководител на президентската администрация, е наредил на всички държавни чиновници да сменят мобилните си телефони, при положение, че са iPhone с други до 1 април, оповестява съветското издание, цитирайки неидентифицирани източници.

" За iPhone всичко свърши: или го изхвърлете, или го дайте на децата ", цитира " Комерсант " думите на един от участниците в срещата. 
 Русия на Путин, която наподобява от ден на ден на Северна Корея
Русия на Путин, която наподобява от ден на ден на Северна Корея

Икономически страната e все по-изолирана от западния свят

Попитан от публицисти дали тази мярка в действителност се постанова, представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че не може да удостовери.

" Смартфоните не би трябвало да се употребяват за формален бизнес ", разяснява Песков пред кореспонденти, допълвайки, че " всеки смарт телефон има много транспарантен механизъм, без значение каква операционна система употребява - Android или iOS.

Кремъл може да даде други устройства с разнообразни операционни системи, които да заменят iPhone, разясняват осведомени, уточнявайки, че заповедта за възбрана на потреблението на iPhone е ориентирана към тези, които вземат участие във вътрешната политика на страната.
 Снимка 610879
Източник:

Още преди Русия да изпрати войските си в Украйна предходната година, американските и английските служби разкриха обществено, че Путин възнамерява да нахлуе в суверенната страна. Все още не е ясно по какъв начин западните служби са се сдобили с тази разследваща информация.

Президентът на Русия Владимир Путин постоянно е казвал, че не употребява смарт телефон.
 Apple дебютира с жълт iPhone, с цел да ускори интереса към последния си модел
Apple дебютира с жълт iPhone, с цел да ускори интереса към последния си модел

За първи път моделите на iPhone 14 и iPhone 14 Plus са в жълто
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР