Държавни парични награди в размер между 500 и 350 лв.

...
Държавни парични награди в размер между 500 и 350 лв.
Коментари Харесай

Държавни парични награди за 65 творци, БСП поиска цялостна държавна политика за подпомагане

Държавни парични награди в размер сред 500 и 350 лева в продължение на 3 година ще получават 65 български създатели, които са носители на награди от фестивала " Златният Орфей ". Това взеха решение депутатите, които утвърдиха единомислещо със 75 гласа " за ".
Сред тях са Васил Найденов, Богдана Карадочева, Кирил Маричков, Ваня Костова, Йорданка Христова, Кристина Димитрова, Камелия Тодорова, Митко Щерев, Стефка Берова, Хайгашод Агасян и др. 
 Правителството предлага държавни парични награди на 65 създатели Правителството предлага държавни парични награди на 65 създатели
Министерският съвет одобри Решение за предложение до Народното събрание за даване на държавни парични награди на 65 създатели за изклю...
По мотив породилите се кавги около това кой дефинира листата и размера на премиите, които музикантите ще получават, Нона Йотова от Българска социалистическа партия изиска да има цялостна държавна политика за подкрепяне на създателите.
Дебатирахме, че 60 души не са всички носители на награди от " Златният Орфей ", а и не разбрахме за какво той е критерият. Животът на всеки от тях не коства 350 лева, не коства този метод, само че положителното е, че създателите въпреки всичко имат една дребна опция и би трябвало да получат тези помощи, сподели шефът на комисията по просвета Вежди Рашидов, представен от 24 часа. 
Той подсети, че пандемията е лимитирала опциите на стопанската система. В Европа всички бюджети са свити, в това число за просвета. И е хубаво, че едни прелестни български създатели да получат помощ, тъй като пандемията не подмина никой, добави Рашидов.
Надявам се в идващия парламент една по-ясна политика за разпределяне на награди, прикани Рашидов и описа какъв брой писма е получил в комисията от другите креативен съюзи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР