Държавната статистическа агенция на Гърция Елстат“ публикува изненадващи данни за

...
Държавната статистическа агенция на Гърция Елстат“ публикува изненадващи данни за
Коментари Харесай

28% от гърците разчитат на социални помощи

Държавната статистическа организация на Гърция „ Елстат “ разгласява изненадващи данни за обедняването в страната. Според тях 28% от гърците разчитат на обществени помощи, с цел да не гладуват.

Хиляди фамилии в страната страдат от липса на средства за храна,което ги принуждава да се лишават от хранене най-малко веднъж дневно сочат данни от държовното изследване.

Около 645 хиляди гърци срещат компликация да си обезпечат храна три пъти дневно. Има и такива, които внезапно са понижили количеството на храната,което употребяват заради липса на средства.Един милион и 200 хиляди души нямат опция да се хранят здравословно. 13% се лимитират единствено с няколко евтини хранителни продукта.

Три милиона гърците са на прага на бедността, показва организацията.

Всички медии разгласиха данните на статистическата организация, като ги дефинираха като „ шокиращи “ и акцентират, че тази година се чака още по-драстично обедняване на популацията. Социолози и политически анализатори предвиждат тежки дни за държавното управление поради риск от обществени протести през зимата вследствие на енергийната рецесия.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР