Държавната корпорация Ростех достави на войските първата партида от най-новите

...
Държавната корпорация Ростех достави на войските първата партида от най-новите
Коментари Харесай

Руската армия получи първата партида от най-новите самоходни оръдия „Малва“

Държавната корпорация Ростех достави на войските първата партида от най-новите самоходни артилерийски оръдия “Малва ”. Това оповестиха от пресслужбата на държавната корпорация.

“Ростех изпрати първата партида 152-мм самоходни артилерийски оръдия “Малва ”(SAO) на войските. Най-новата артилерийска установка е мобилна, може автоматизирано да стреля с всички типове муниции и да работи в режим на едновременна огнева офанзива, когато няколко боеприпаса стрелят доближават задачата по едно и също време. ”, оповестиха там.


Ростех отбелязва, че новото самоходно оръдие има по-голям механически запас и по-ниски експлоатационни разноски от верижните артилерийски установки. Освен това, спрямо теглените оръдия, “Малва ” изисква по-малко време за разрастване и овакантяване на позиция, както и за прицелване в цел.

“Това е съвременно и мощно оръжие, с което можете да унищожите съвсем всеки обект с осколочно-фугасни снаряди на разстояние повече от 24 км. Скоростта на огъня на гаубицата е повече от седем изстрела в минута, а потенциалът на боеприпасите е до 30 изстрела “, означи индустриалният шеф на държавната корпорация „ Комплекс за стандартни оръжия, муниции и специфична химия “ Бехан Оздоев, чиито думи бяха представени от пресслужбата.

През август на форума „ Армия 2023 “ Министерството на защитата на Русия подписа държавен контракт за доставка на гаубици 2С43 „ Малва “. Това 152-мм самоходно оръдие, създадено в ЦНИИ “Буревестник ”, има открита артилерийска установка на автомобилно шаси БАЗ с колесна формула 8х8 и екипаж от пет души. Той е в положение да се движи по публични пътища в продължение на 1 000 км без зареждане с гориво и с помощта на задвижването на всички колела и мощния дизелов мотор преодолява добре офроуд условия. Самоходните оръдия се слагат и в транспортния аероплан Ил-76. “Малва ” е по-маневрена от самоходните верижни оръдия, като в същото време има по-голям механически запас и по-ниски експлоатационни разноски.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР