Държавната консолидационна компания уволни назначения преди три месеца с конкурс

...
Държавната консолидационна компания уволни назначения преди три месеца с конкурс
Коментари Харесай

Какви са мотивите за отстраняването на шефа на Ел Би Булгарикум Николай Маринов

Държавната консолидационна компания уволни назначения преди три месеца с конкурс изпълнителен шеф на " Ел Би Булгарикум ". Причината - подозрения за финансови нарушавания и злоупотреби. В отговор, отстраненият Николай Маринов разяснява, че е освободен поради частни ползи и напън от икономическото министерство.

Три са главните претекстове на Държавната консолидационна компания за отсраняването на изпълнителният шеф Николай Маринов. Първо, пазаруването на нови коли за над 800 хиляди лв., второ промяна на доставчика на млечни първични материали и трето натрупването на доста неосъществена продукция.

Николай Маринов, някогашен изп. шеф на " Ел Би Булгарикум ": " Явно са наранени доста ползи, в това число тези на въпросните господа, които са ме отстранили, т.е. министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и изпълнителният шеф на ДКК господин Венцислав Димитров. Аз съм нараснал оборотите с близо 400 хиляди лв. на месец и това се твърди, че е некачествено ръководство ".

Самият Маринов твърди, че всички негови решения са съгласувани освен с борда на " Ел Би Булгарикум ", само че и с Държавната консолидационна компания. Оттам даже му е оказван напън.

Николай Маринов: " Имаше колосален напън върху оперативната работа на " Ел Би Булгарикум ", бяха непрекъснати молби, заповеди, разпоредби за назначения на пенсионери, хора на по 70 години за оперативни шефове със заплати от забележете 5000 лв. ".

Потърсихме за коментар Държавната консолидационна компания. Оттам обаче обясниха, че са изпратили своето мнение до медиите с аргументите за уволнението на Маринов.

Новият изпълнителен шеф на сдружението, който към момента не може да влезе в кабинета си изясни, че до момента е бил в съвета на шефовете на компанията, дал своя вот е доверие на Маринов, само че след това се е усъмнил в работата му.

Владимир Русев, изп. шеф на " Ел Би Булгарикум ": " Започнаха да валят сигнали от индустриалната ни база във Видин, че идва суровина на повишени цени, на по високи цени от пазарните с сред 30 и 40 стотинки, от снабдител, който е ново сдружение и огромна част от тази суровина не е била съпроводена от нужните документи, които се изискват ".

Новият шеф ще стартира и финансова инспекция на сдружението. Не е ясно и дали ще се резервира понижението на цените на продуктите на млечната компания, които в последния си ден преди уволнението някогашния шеф понижи с 30%.

Владимир Русев: " От през днешния ден ще разпоредим финансова проверка да забележим себестойностите, надценките, които можем да си позволим и дали това понижение няма да рефлектира директно върху увеличение на отрицателния резултат за сдружението ".

От сдружението твърдят, че продукцията на компанията все още дава отговор на стандартите за качество.

София Секулова, юристконсулт на " Ел Би Булгарикум ": " Всички ние чиновниците милеем за това сдружение, извънредно ми е болно за тези полемики, които се организират в общественото пространство сред субекти, които мъчно могат да преценяват правдоподобността на обстоятелствата, които се излагат ".

От Министерството на стопанската система избраха да запазят безмълвие по случая като прецизираха, че не те назначават шефът на млечната компания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР