Държавната комисия за обществени услуги (PSC) на американския щат Джорджия

...
Държавната комисия за обществени услуги (PSC) на американския щат Джорджия
Коментари Харесай

Строителството на нови блокове на АЕЦ Vogtle ще продължи


Държавната комисия за публични услуги (PSC) на американския щат Джорджия единомислещо утвърди предлагането на компанията Georgia Power за продължение на дейностите по строителството на 3 и 4 енергийни блокове на АЕЦ Vogtle.

Акционерите по построяването на новите блокове - Georgia Power, Oglethorpe Power, MEAG Power and Dalton Utilities през август 2017 година направиха предложение за обновяване на строителството на нови блокове. Строителният развой бе застрашен поради процедурата по фалит на Westinghouse, защото планува новите блокове да са на същата компания: AP-1000.

Както отбелязва Стан Уайз, ръководител на PSC, „ разнообразието от другите типове мощности и дълготрайната полза, които ще получим през интервала на реализиране на този план бяха главните фактори за решението на Комисията “. С решението си PSC утвърждава и график за довеждане докрай на строителството на централата в интервалът от 1 януари до 30 юни и разноски в размер от 542 млн. $. Утвърдената прогноза за разноските е понижена със сумата, платена на притежателите на Westinghouse компанията Toshiba в размер от 7,3 милиарда $.

Комисията също така дава единодушие Georgia Power да построи слънчева електроцентрала с мощ 5 МВт дружно с АЕЦ Vogtle.

Както отбелязва ръководителят на управителния съвет и общоприет шеф на Georgia Power Пол Боуърс: „ Решението за довеждане докрай на строителството на 3 и 4 блок на Vogtle е значимо за бъдещето на енергетиката на Джорджия и Съединените Щати “.

Новият конвенционален ангажимент от близо 1,67 милиарда $ спомагателни кредитни гаранции, оповестени от Министерство на енергетиката на Съединени американски щати през септември и неотдавнашното заплащане от страна на Toshiba на 100 % от гаранциите, дължими за няколко години също ще са от помощ за свеждане до най-малко на въздействието от новите блокове в сметките за електрическа енергия, споделят от компанията. Освен санкциите, упованието е компанията майка да обезпечи своя дял от 2,75 милиарда $. Решението на PSC бе приветствано и от енергийния министър на Съединени американски щати Рик Пери.

В прессъобщението си Georgia Power оповестява, че строителството на новите блокове ще продължи, без значение от банкрута на Westinghouse. Промишлената употреба на 3 блок на АЕЦ Vogtle е планувана за ноември 2021 година, а на 4 блок – за ноември 2022 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР