Държавната инспекция по труда на Латвия ще проверява служителите на

...
Държавната инспекция по труда на Латвия ще проверява служителите на
Коментари Харесай

Искат да гонят от Латвия дори журналистите - опозиционери

Държавната ревизия по труда на Латвия ще ревизира чиновниците на опозиционния канал " Дожд " за правото им да работят в републиката.

Държавната ревизия по труда на Латвия ще ревизира визите на чиновниците на телевизионния канал " Дожд " който напусна Русия (включен от Министерството на правораздаването на Руската Федерация в регистъра на задграничните медийни агенти) за съблюдаване на трудовото законодателство. Това оповестява телеграм каналът BALTNEWS.

Това е част 8 от член 37 от Закона за труда, съгласно която жители на трети страни могат да бъдат наети единствено в случай че имат позволение за престояване с отметка за правото на работа. Ако нямат подобен документ, работодателят няма право да ги наема. Журналистите ще би трябвало да показват виза с право на работа. Ако чиновниците на канала не съумеят да създадат това, евентуално Държавната гранична работа ще се включи в разрешаването на казуса.

По-рано Министерството на вътрешните работи на Латвия приготви корекция в закона " За имиграцията ", съгласно която латвийските работодатели ще бъдат принудени да прекратят трудовите си връзки с жители на Русия и Беларус, като се изключи тези, които имат статут на непрекъснато пребиваващ в Европейския съюз или позволение за краткотрайно престояване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР