Държавната информационна агенция на Китай потвърди, че севернокорейският лидер Ким

...
Държавната информационна агенция на Китай потвърди, че севернокорейският лидер Ким
Коментари Харесай

Ким Чен Ун на посещение в Китай

Държавната осведомителна организация на Китай удостовери, че севернокорейският водач Ким Чен Ун е на посещаване в страната, съобщи БГНЕС.
Лидерът на Северна Корея се отзовал на покана на президента на Китай Си Дзипин. Посещението би трябвало да включва среща сред двамата водачи и да продължи от 7 до 10 януари.
Китай е главният съдружник на изолираната Северна Корея. Ким Чен Ун постоянно посещава страната, като нормално визитите не се афишират авансово.
Междувременно американският президент Доналд Тръмп и канадският министър председател Джъстин Трюдо осъдиха арестите на двама канадци в Китай. Двамата разискаха в телефонен диалог задържането на Майкъл Ковриг и Майкъл Спавор, оповестява Агенция Франс Прес.
Арестите на канадците в Китай пристигнаха, откакто Отава, по искане на Съединени американски щати, задържа финансовия шеф на китайския телекомуникационен колос Huawei Мън Уанджоу. Арестуваната е щерка на създателя на Huawei, като канадският съд още не е решил дефинитивно дали да я съобщи на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР