Държавната дума прие на първо четене законопроект за правото на

...
Държавната дума прие на първо четене законопроект за правото на
Коментари Харесай

Държавната дума прие поправките, разрешаващи на Владимир Путин да се кандидатира за още два мандата

Държавната дума одобри на първо четене законопроект за правото на сегашния държавен глава Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През да претендира още веднъж за два президентски мандата, написа “Российская газета “, представена от Фокус.

Автори на самодейността бяха депутатите Павел Крашенинников и Олга Савастянова, както и сенаторът Андрей Клишас.

По-рано планът беше утвърден от държавното управление на Руската федерация и предложен за приемане на първо четене от профилираната комисия по надзор и регулации на Държавната дума. Измененията бяха готови за създаване на нови правила на Конституцията, които бяха утвърдени от жителите по време на национално гласоподаване.

Съгласно една от новите разпореждания на Основния закон, ограничаването на броя на мандатите, през които едно и също лице може да заема поста президент на Руската федерация, се ползва към сегашния държавен глава, без да се вземат поради предходните му президентски мандати. По този метод това предписание разрешава на сегашния държавен глава да извършва длъжността президент на Руската федерация още два мандата. Освен това, при създаването на нови конституционни разпореждания, законопроектът вкарва и спомагателни условия за претендентите за най-високата служба.

Държавният глава „ би трябвало да бъде жител на Руската федерация на възраст най-малко 35 години, непрекъснато пребиваващ в страната в продължение на най-малко 25 години, който няма и не е имал преди този момент поданство на непозната страна или позволение за престояване или различен документ “. Това условие не се отнася за жители на Руската федерация, които преди този момент са имали поданство на страна, която е призната или част от която е призната в Руската федерация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР